Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

-Η παιδαγωγική της υποτέλειας



Η παιδαγωγική της υποτέλειας σε εξέλιξη.
Δωρεάν μαθήματα δουλοπρέπειας  και ραγιαδισμού  παρέδωσαν αυτές τις μέρες   στον ελληνικό λαό οι υπάλληλοι των τοκογλύφων και πρωτοκολλητές των αποφάσεων της τρόϊκα στην Ελλάδα.
Όλοι εκπρόσωποι ενός  σάπιου πολιτικού συστήματος που τόσα χρόνια συνωστίζονται « στα φουαγιέ της Ντόϊτσε Μπανκ,στα πεζοδρόμια της Γουώλ Στρήτ, στον προθάλαμο της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ,στην αίθουσα αναμονής της Γκόλτμαν Σακς»
     
 
Σε  παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση (κάτι σαν τον βομβαρδισμό της Βαγδάτης) παρακολούθησε ο κόσμος ζωντανά το πείραμα της εξαθλίωσης μιας χώρας μετατρέποντάς την σε προτεκτοράτο και την προσπάθεια κάμψης της αντίστασης ενός λαού.
Μέρκελ και Σαρκοζί να υποδεικνύουν, κουνώντας από τις Κάννες απειλητικά το δάκτυλο,  πότε θα γίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και ποιο θα είναι το ερώτημα.
Τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις παρελάσεις περηφάνιας  και Παπανδρέου, Σαμαράς , Καρατζαφύρερ, Μπακογιάννη (λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή ?) σύσσωμοι ξορκίζουν  εν χορώ το δημοψήφισμα και διαγκωνίζονται ποιος πρώτος θα  υποβάλλει τα σέβη του στους Μερκελοσαρκοζίδες και θα φιλήσει τις κατουρημένες τους ποδιές.
Αλήθεια γιατί ?   Δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ωριμότητα του ελληνικού λαού ή θεωρούν περιττή την ετυμηγορία του ?
Ή μήπως «υποψιάζονταν» από πριν το αποτέλεσμα ?….
Κορυφαίο δείγμα  υποτέλειας και δωσιλογισμού τα «δέκα σημεία» του Βενιζέλου που  ανέγνωσε σήμερα στην κ.ο. του ΠΑΣΟΚ. :
«1.Το πρώτο, λοιπόν, που πρέπει να γίνει αμέσως, είναι να επιβεβαιώσουμε προς τους θεσμικούς μας εταίρους, προς τους συνομιλητές μας που συζητήσαμε μαζί τους χθες στις Κάννες με τον Πρωθυπουργό, προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η Ελλάδα θα κάνει αμέσως χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περισπάσεις, όλα όσα πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου ……. Ο Πρωθυπουργός θα στείλει σχετική επιστολή στους ομολόγους του, όπως και εγώ στους δικούς μου, προκειμένου να αποτυπωθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται όχι η κυβέρνηση, αλλά η πατρίδα μας.
 2.Δεύτερον, όπως έγινε αντιληπτό και από την ομιλία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση και άρα η χώρα, ανακοινώνει επισήμως ότι δεν προχωράμε σε διοργάνωση και διεξαγωγή δημοψηφίσματος»…..
Η απάντηση του λαού δόθηκε στις 19/20 Οκτώβρη και έγινε ξεκάθαρη στις 28 Οκτώβρη. Αυτήν θα βρουν απέναντί τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: